Майже 1,7 тис. Гектарів промзон Києва перепрофілюють в житлові квартали

У Києві на місці промислових і комунально-складських територій будуть створювати багатофункціональні райони з громадськими просторами і центрами, а також підприємства з сучасними технологіями.

Про це повідомили в комунальній організації “Інститут Генерального плану міста Києва”.

“Такий розвиток виробничих територій Києва повністю відповідає параметрам, характерним для сучасних європейських міст. Також передбачена реорганізація занедбаних промислових зон під підприємства з новітніми технологіями, розвиток системи громадських центрів і громадських просторів”, – сказав начальник комунальної організації Сергій Броневицький.

За його словами, перетворення промислових територій недалеко від центру на багатофункціональні райони – це можливість для міста скоротити так звані маятникові міграції в робочі дні, адже крім нового житла, тут з’являться заклади торгівлі, офісні площі невеликих компаній, нові сквери, пішохідні алеї.

Броневицький зазначив, що за новим Генпланом Києва, намічено перепрофілювання майже 1,7 тис. Гектарів територій для громадської багатофункціональної, житловий багатоквартирної забудови, озеленення та інженерно-транспортної інфраструктури в промислових районах: “Подільсько-Куренівський”, “Дніпровський”, “Микільська Борщагівка “,” Нивки “,” Відрадний “,” Теличка “,” Воскресенський “,” Дарницький “, в промзонах” Корчувате “та” Пирогово “.

“Все це в перспективі поліпшить якість життя в сусідніх житлових кварталах і поліпшить екологічну ситуацію в місті. Багатофункціональність – це запорука сталого розвитку, коли скорочення однієї з функцій району не означає його загальний занепад”, – додав Броневицький.